FESIF
Molimo Vas da se registrujete na nas forum sa nick-om iz igre. Hvala.
FESIF
Molimo Vas da se registrujete na nas forum sa nick-om iz igre. Hvala.
FESIF
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FESIF

FESIF - First eSerbian investment fund

PrijemLatest imagesTražiRegistruj sePristupi
---FESIF - First eSerbian investment fund --- Trenutna kreditna aktivnost fonda 786 golda, trenutni depoziti štednje 381 golda. Posetite naš sajt - http://fesif.weebly.com ili chat kanal #FESIF ---

O klijentima

Ići dole 
3 posters
AutorPoruka
Em The Great

Em The Great

Broj poruka : 126
Datum upisa : 22.07.2009

O klijentima Empty
PočaljiNaslov: O klijentima   O klijentima EmptyNed Avg 09, 2009 11:17 pm

Ovorili smo ovaj topic ali nismo niša pisali. Evo ja bih par reči ovde. Kako nam je ko vraćao kredite imamo na sajtu organizacije - kada je vraćena prva rata i kad je vraćen u celosti. Neko je vratio i ranije i nije tražio menjanje uslova (smanjenje) kamate a neko jeste.

Neki nickovi su tražili kredit pa posle odustajali pa se kasnije opet javljali i tako. Sve ovo treba uzeti u obzir kada prođe neko vreme.

Isto tako imamo nekih nickova koji su bili radnici u našim firmama pa otišli a sad se javljaju za kredite. Mnogi od nas radili smo u našim firmama i ispod ekonomske cene da bi firme uspele. Tako da mislim da ima smisla da cenimo one koji rade kod nas i kad budu u budućnosti zahtevali npr. kredit kao i suprotno. Evo ovo kao neki uvod a mogli bi već navesti i neka imena ako se slažete.
Nazad na vrh Ići dole
omiljeni

omiljeni

Broj poruka : 101

O klijentima Empty
PočaljiNaslov: Re: O klijentima   O klijentima EmptyPon Avg 10, 2009 3:09 am

Naravno da se slazemo Smile

Mi radimo 15ak dana i jos uvek smo nova pojava u erepu...a vec vrtimo stotine golda.
Uskoro ce se povecati stednja, pa cemo imati vise golda koje cemo plasirati kroz kredite i pocecemo da vrtimo ogromne kolice kesha...na hiljdade!

Pa cemo napraviti dokapitalizaciju i onda cemo imati jos 100 ili 200 ili 500 golda za kredite....za plasiranje svog tog silnog golda nama ce biti potrebna gomila ljudi kojima treba kredit. Naci takve nece biti problem ali ce uvek biti problem "dati kredit ili nedati kredit" Very Happy

Jos uvek imamo malo klijenata i meni nije tesko svakog posebno "proveriti"...tj pregledati mu egeneralije, donacije, firmu i tako to....ali kad krenemo da radimo sa gomilom ljudi to ce biti naporan posao....zato bi takva "baza podataka o klijentima" bila odlicno resenje!!!

To bi bilo dostupno samo nama koji smo clanovi UO i tu bi zabalezili sta god nam se ucini vredno belezenja o nekom kljentu....svaki klijent bi imao svoj topic i kada zatrazi kredit u topic za glasanje samo stavimo link za taj "dosije" i mnogo olaksavamo stvari! T.j. sve potrebne podatke imamo na jednom mestu Smile

Jos jedna stva koja bi mogla biti veoma korisna: Automatizacija procesa odboravanja kredita!!!

Malo je offtopic, al nema veze Smile

Definisemo uslove koje klijent mora ispunjavati da bi dobio kredit....tako bi eleminisali glasanje clanova UO koje sada sprovodimo.
To glasanje, samo po sebi, je super stvar jer svi mi imamo pravo da odlucujemo sta cemo raditi sa nasim goldom...ali to ume da potraje!
Proces odobravanja/odbijanja kredita bi trebalo sto vise da skratimo...to je jako osteljiva stvar jer sa samo jednim lose plasiranim kreditom od 20 golda, mi gubimo sav dosadasnji profit i cak idemo u minus!
Zato trebamo dobro definisati te uslove, t.j. eliminisati rizik maksimalno, i kada dodje covek kome treba 20 golda, bilo ko od nas pogleda njegovo stanje i uporedi ga sa onim sto pise u nasim "tablicama" (odnosno uslovima koje smo odredili) i vec posle par minuta mu sa 100% sigurnosti moze reci da li ce kredit dobiti ili nece...ako nece, onda mu kaze zasto nece i koliki je maksimalni iznos koji mu mi mozemo ponuditi....npr ne moze dobiti svih 20 golda, ali moze 15, jer od garancija ima samo q1 firmu za ticket-e, koje se ovih dana slabo cene...

Sa ovim ne moramo da zurimo, ali bi trebali razmotriti koliko je sprovodjenje ovako necega moguce i kakve bi sve efekte imalo...ali u svakom slucaju, mi se jos uvek zahuktavamo i za mesec ili dva cemo vrtiti ogromnu kolicinu golda, pa nam unapred trebaju spremna resenja! Smile
Nazad na vrh Ići dole
Dejo Genije

Dejo Genije

Broj poruka : 104
Godina : 57

O klijentima Empty
PočaljiNaslov: Re: O klijentima   O klijentima EmptyPon Avg 10, 2009 5:32 pm

Osvrnuo bi se na Emovu pretnju onima koji su nam se zamerili... Very Happy
Ne treba po zameranju "ne deliti " kredite, ali treba po zaslugama!
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

O klijentima Empty
PočaljiNaslov: Re: O klijentima   O klijentima Empty

Nazad na vrh Ići dole

O klijentima
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
FESIF :: Klijenti-
Skoči na: